RAW-chokladkaka


Jag har ett recept ni bara måste prova.. asså jag dör va gott det var! Jag och min syster bakade idag den här raw chokladkakan toppad med chokladmousse och hallon, och den var himmelsk! Ni måste testa!
Botten:
2,5 dl valfria nötter (vi använde valnötter, cashewnötter och sötmandel)
1,5-2 dl dadlar
0,5 dl kakao
0,5 tsk vaniljpulver + lite vatten
lite salt
Chokladmoussen:
2 mogna avokado
0,75 dl kakako
0,5 dl honung (kan säkert funka med annan typ av sötning, om man vill få den helt vegansk)
1 tsk vaniljpulver
Lite kanel och salt
Börja med botten. Kör nötterna i en matberedare tills det blir smuligt. Häll sedan i resten av ingredienserna och mixa till det blivit en slät smet. Tryck ut den i en form och ställ svalt i kylen.
Sedan gör du chokladmoussen. Häll i alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät kräm. Bred krämen över kakbotten och ställ i kylen för att stelna.
Dekorera sedan med hallon eller valfria bär och njuuut!