Istället för fetaost.. tofeta!

Wohoho! Äntligen en vegansk fetaost. Astrid och Aporna är ett av de främsta företagen med veganska produkter i Sverige, och har massa veganska alternativ. Nu har de lanserat en vegansk fetaost gjord på vatten, sojabönor, solrosolja, havssalt och startkultur (mjölkfri). Den är också ekologisk och glutenfri!
 
Jag har ännu inte testat denna, men har höga förväntningar. I nuläget äter jag fortfarande vissa ostsorter som inte är veganska, men har hittat bra alternativ till vanlig hushållsost och mozzarella. Kan jag hitta nåt som ersätter fetaost (förhoppningsvis denna) och även något som liknar halloumi (som jag tyvärr inte kan släppa.. men det beror på att ost är beroendeframkallande och det finns massa studier på det, another blogtopic to come!).
 
Om jag väljer att äta ost på mackan så väljer jag Jeezly original från Astrid och Aporna och vill jag ha mozzarella tar jag istället mozzarisella (gjord på en risbas).
Veganism | |
Upp