Raw blueberry cheesecake

Idag var jag och fikade hemma hos min syster, och hon hade bakat raw blueberry cheesecake. Supergott och supernyttigt! Har inte det exakta receptet men tänk er en blanding av dadlar, nötter, kokosolja, agavesirap mm. Allt är så naturligt och man behöver aldrig känna sig guilty för att ha ätit en raw bakelse eller liknande.
Att börja äta mer raw är inte så svårt som många tror. I alla fall inte för min del. Jag äter redan en stor del grönsaker, frukt, nötter och frön. Sedan är många av mina frukostar raw, t.ex. i form av smoothies eller chiapudding. Raw food är för mig att ta del av hela kakan. alltså att få i mig all näring som annars går förlorad när maten blir upphetad. Det finns dock mat vars näring tas upp lättare när den är upphettad, tänkte skriva om det nån dag snart.
 
Jag tror absolut inte raw food bara är en trend just nu, utan jag tror mer och mer människor kommer inse fördelarna med det snart.
Kost, Rawfood, Vegansk kost | | Kommentera |

Thrive foods

Jag älskar att läsa böcker som fokuserar på kosten vi äter. Just nu läser jag boken Thrive foods som är superintressant.
 
Såhär står det på baksidan av boken:
"Building upon the stress-reducing, health-boosting nutritional philosophy introduced in his acclaimed vegan nutrition guide Thrive, professional Ironman triathlete Brendan Brazier now turns his attention to your dinner plate (breakfast bowl and lunch tray too). Where does your food come from, and is it healthy? How can you be sure that you are receiving the nutrients you need? In Thrive Foods, Brazier clearly explains how nutrient-dense, plant-based foods are the best form of proactive health insurance and environmental sustainability rolled into one".
 
Förutom detta innehåller den även 200 "plantbased" recept. Har kikat igenom de och hoppas snart ha tid för att experimentera ihop något. Jag äter ju idag som sagt en kost baserad på vegetarisk mat + fisk, men vill introducera mer och mer vegansk och rawfood, då jag anser att det är det bästa man egentligen kan ge sin kropp. Vet man hur man ska komponera ihop olika måltider, så behöver man absolut inte oroa sig för att inte få i sig tillräckligt med näringsämnen. Allt handlar om kunskap, och viljan att lära sig om kosten man äter.
Hälsa, Rawfood | | Kommentera |

Chocolate and carobsmoothie

Hey guys! Gjorde en riktigt god smoothie här om dagen, som jag redan har delat på Instagram. Tyckte dock den skulle få platsa här på bloggen också :)
 
Blanda: En ekologisk (!) banan, 2 dl mandelmjölk, 1 msk kakao och 1 tsk carobpulver och toppa sedan med raw kakaonibs. Good start in the morning! Jag tycker egentligen att alla ingredienser ska vara ekologiska, men bananer är superviktigt att köra eko då de "vanliga" är besprutade så otroligt mycket!
 
Carob är en ganska så ny superfood, som ser ut som kakaopulver, men smaken är lite sötare och inte så bitter som kakao. Carob innehåller en stor mängd kalcium men även järn, kalium och natrium. Blandar man carob och kakao får du även i dig viktigt magnesium som kakaon innehåller.
 
Jag tycker definitivt ni ska testa den här smoothien, ni kommer inte ångra er! I veckan ska jag testa en grön smoothie som jag blivit rekommenderad av min syster. Gröna smoothies är något jag inte riktigt har introducerat i min kost än, men jag ser fram emot dess hälsoeffekter!
Juicer och smoothies, Kost, Recept, Vegansk kost | | Kommentera |
Upp