Raw vegan bliss balls

These home-made raw chocolate bliss balls are the perfect snack! De är sjukt goda, näringrika och smälter helt enkelt i munnen. Receptet är enkelt och har hamnat på bloggen innan, det enda jag brukar byta ut är toppingen som idag fick bli hampafrön som jag älskar! Hampafrön är en perfekt källa till omega 3, vilket även andra frön som linfrön eller chiafrön innehåller mycket av.
 
Raw bakning är så mycket roligare än vanlig bakning när man tillsätter massa vetemjöl och socker som inte allt är bra för kroppen. Imorgon blir det också raw bakning, och blir det något smaskigt så kanske ni får se det här ;)
Kost, Rawfood, Vegansk kost | | Kommentera |

Blueberry lifestyle

Ett av mina favoritställen i Stockholm är helt klart Blueberry. Jag gillar deras smoothies och köper gärna med mig en om jag är på språng. De har många veganska alternativ vilket är toppen, och vissa alternativ som inte är veganska tror jag defintivt man kan få veganska om man frågar de att bara ta bort "vaniljprotein" t.ex. som de tillsätter i många (som jag inte tror är veganskt, har inte frågat).
För några dagar sedan drack jag deras "gojidelicious" med banan, gojibär, nypon, havremjölk, jordgubbar,
havtorn och mandel. Riktigt god! :)
Kost, Rawfood, Vegansk kost | | Kommentera |

Raw sallad

Våren har kommit till Sverige och jag längtar efter fräsch och enkel mat! Idag fick det bli en raw sallad med gula och röda cocktailtomater, avokado, baby spenat, ruccola, färskpressad citronjuice, himalaya salt och svart peppar.
Jag har nyligen läst boken The Raw Cure, och den har inspirerat mig väldigt mycket till att börja äta mer raw foods. Jag är väldigt positiv till hela den raw veganska livsstilen författaren Jesse J. Jakoby pratar om även om jag inte (man ska inte säga aldrig) skulle vilja leva som han själv gör. Jag tror dock att många människor, speciellt som lider av "obotliga" sjukdomar skulle kunna förbättra sin hälsa markant om de började äta en raw vegansk kost.
 
Min sallad som jag åt idag ser kanske inte så stor ut, men den var fylld med bra näringsämnen och det var exakt det jag behövde idag. Drack även ett stort glass färskpressad apelsinjuice till så nu har jag fyllt på ordentligt med C-vitamin idag :)
Kost, Rawfood, Vegansk kost | | Kommentera |
Upp