Renée Voltaire


Har ni provat några av Renée Voltaires produkter? Produkterna är ekologiska och raw, och det finns många produkter som du inte kan hitta i andra butiker. Det enda jag har smakat här ovanför är det svarta riset (har ätit chokladdoppade gojibär men från ett annat märke), och svart ris är riktigt gott, och nyttigt :) Rekommenderas!

Allt det andra är jag nyfiken på att prova. Svarta sesamkex, hampapasta, chokladdoppade pumpafrön, pumpafrönsolja, acai och raw kokosolja.

Klicka in er på http://www.reneevoltaire.se/produkter, och se om ni hittar något som faller er i smaken! Produkterna går att beställas via hemsidan, eller köpas i butik (I Stockholm i PUB eller Farsta centrum), och finns även enstaka produkter i Coop butikerna.
Kost | | 2 kommentarer |

Kiwi ♥


Sitter just nu och mumsar i mig några kiwi. Kiwi är en av de bästa frukterna att få i sig c-vitamin ifrån. En enda kiwi innehåller 65 mg c-vitamin. Och visste ni att det rekommenderade dagsbehovet för vuxna är 75 mg? Alltså täcker en enda kiwi nästan hela dagsbehovet vi ska få i oss. C-vitamin behovet ökar när man är gravid till 85 mg och när man är ammande till 100 mg. Det är väldigt lätt att få i sig ett dagligt behov av C-vitamin om man bland annat äter potatis, grönsaker, citrusfrukter. Brist på c-vitamin kan dock leda till trötthet och retlighet, blödande tandkött och försämrad sårläkning. Men det är inte så många som har C-vitaminbrist idag, till skillnad från förr i tiden, då många drabbades av skörbjugg som är en konsekvens av för lite c-vitaminer.

Ni vet c-vitaminbrus? En enda tablett innehåller 1000 mg, alltså 1 g med C-vitamin, vilket vi inte ens behöver! Så istället för att kissa ut det överflödiga och slösa pengar på c-vitamin tabletter så kan vi äta t.ex. en kiwi och äta en potatis och så har vi dagens behov av C-vitamin klart. Så tummen ner för c-vitamin tabletter! Men eftersom vi kissar ut det överflödiga som kroppen inte behöver, måste få dagligen få i oss c-vitamin eftersom kroppen inte lagrar den vitaminen, som t.ex. andra vitaminer gör.

Nu lämnar jag kiwin och låter min mörka nyttiga choklad ta över platsen. Imorgon är jag ledig från skolan så ska mysa ner mig i soffan med sambon min ♥ och kolla på serier hela kvällen :)
Kost, Vegansk kost | | Kommentera |

"Well I eat what I want.." - "So do I, it's just that I only want healthy"

Hur tänker ni kring mat när ni blir bjudna på middag? Det är klart att man inte ska säga nej även om det serveras nåt som man vanligtvis inte skulle äta, alltså nåt som kanske inte känns så nyttigt tänker jag på då. Jag och pojkvännen var på födelsedagsmiddag för hans syskon idag och vi åt bland annat smörgåstårta.

Smörgåstårta = vitt bröd = har inte ätit på flera år. Haha, ja jag äter faktiskt inte vit formfranska, den innehåller mycket socker och smakar ingenting tycker jag. Men det är klart jag äter smörgåstårta när jag blir bjuden, den ena var ju med räkor, avocado, ägg och lax och det kan jag inte säga nej till :) Sedan åt jag inte lamm och potatis som det serverades också, utan höll mig till en bit smörgåstårta och massa sallad, helt okej ändå ju.

Det finns ju värre saker man kan bli bjuden på, så när man verkligen vill äta nyttigt så har man ju rätt att avstå från vissa saker. Speciellt efterätter! Det tycker jag är okej, ingen ska tvinga dig att äta något sött bara för att någon råkar bjuda på det. Eller hur tänker ni kring det här? Det är ju inte alltid så lätt att säga nej tack..
Kost | | En kommentar |
Upp