Hälsosamma snacks

Jag unnar mig i stort sett hälsosnacks varje dag. Det är gott, nyttigt och jag föredrar det framför onyttigheter som godis, kakor etc.
 
Det finns mycket vi kan äta med gott samvete, och jag vill att ni som jag ska få upp ögonen för just hälsosamma snacks!
 
Några av mina favoriter är:
 
Raw-hälsobollar, mörk chokladdoppade gojibär, mörk choklad, riskakor med mörk choklad och kokos, raw-bite, mullbär, chokladdoppade inkabär, riskakor med jordnötssmör riven mörk choklad och kokos, macadamianötter, cashewnnötter, mörk chokladdoppade russin, pulsin bars, miniriskakor med mörk choklad, raw food bars med gojibär och inkabär.
 
Som ni ser gillar jag verkligen choklad, det är något jag absolut tycker ska inkluderas i ett hälsosamt liv, så länge det handlar om mörk choklad och att man tänker på att inte äta för mycket såklart. Mörk choklad har som de flesta vet en hög dos av antioxidanter, och det är viktigt att vi får i oss antioxidanter med våran kost.
 
Dessa snacks brukar jag äta som ett mellanmål mellan middagen, eller som kvällssnacks när jag är sugen på något, då äter jag dessa och njuter som många njuter av en påse godis!
Hälsosnacks, Kost, Vegansk kost | | Kommentera |

Ekologisk choklad

Fler och fler ekologiska mörka choklader börjar dyka upp i affärerna. Men det gäller fortfarande att hålla utkik på innehållsförteckningen.
 
Den här mörka chokladen kommer från Coops egna märke Änglamark, och innehåller kakaomassa, rörsocker, kakaosmör, emulgeringsmedel (E322 sojalecitin) och vaniljextrakt.
 
Hittar ni något som inte bör finnas med? Ja, självklart gäller det E-ämnet sojalecitin. Det är den enda ingrediensen som inte är ekologisk in denna choklad och varför kan man undra?
 
Sojalecitin använder man för att smeten ska kunna blandas slät och inte skära sig. Sojalecitin utvinns ur sojabönan men för att man kan kunna utvinna lecitinet använder man i vissa fall bensin (!), och eftersom sojalecitin är värmekänsligt hettas det inte alltid upp ordentligt vilket gör att en del bensin inte avdunstar. Detta betyder att det kan finnas spår av bensin i chokladen som vi njuter av.
 
Det är svårt att få tag i GMO-fri sojalecitin, vilket gör att chokladen vi äter innehåller sojalecitin som inte är ekologisk. Sojalecitin finns inte bara i mörk choklad, utan i många andra varor och det är självklart något som vi helst ska undvika.
 
Som tur är har jag hittat en choklad som inte innehåller sojalecitin som jag har skrivit om tidigare, från märket Vivani. Det märket är det jag i fortsättningen alltid kommer att köpa, även om den kostar några kronor mer.
Hälsosnacks, Kost, Vegansk kost | | Kommentera |

I ♥ sushi

Unnnade mig sushi till middag idag! Tog som vanligt en lax och avocado sushi med misosoppa, men idag blev jag även sugen på sjögrässallad. Har bara ätit det en gång innan, och det är supergott faktiskt.
 
Sjögräs innehåller A-vitamin, B-vitaminer, C-vitamin och är även rika på mineralerna jod, kalium, järn, magnesium och kalcium.
Kost | | En kommentar |
Upp